746 godina od prvog pisanog spomena Kutine

Župan Sisačko moslavački Ivo Žinić i  zamjenik Roman Rosavec su u utorak, 10. studenoga 2020. godine, u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Kutina nazočili Svečanoj sjednici Grada Kutine, koja je održana u povodu 746. obljetnice od pojave prvog pisanog traga imena Kutina.

Župan Žinić je, uz čestitke svim građanima Kutine, naglasio izvrsnu suradnju, koju Sisačko-moslavačka županija ima s ovom jedinicom lokalne samouprave.


U zajedničke infrastrukturne projekte je samo u zadnje dvije godine uloženo više od 5 milijuna kuna. Brojni su projekti u području zdravstva i socijale. U protekloj godini je u Dom zdravlja Kutina uloženo gotovo 3 milijuna kuna. Župan je rekao i kako u cestovnoj infrastrukturi očekuje nastavak dobre suradnje. Spomenuo je i dom umirovljenika, koji su SMŽ i Grad pokušali isfinancirati iz fondova EU.

Taj će projekt pokušati obaviti u nekoliko faza. Prva bi faza, vrijedna 3 milijuna kuna početi sljedeće godine. Suradnja traje na području školstva. Jedan dug koji je nastao kroz nekoliko godina, koncesijska naknada, sporazumom je pretvoren u gradnju sportskog igrališta pored Tehničke škole, vrijedan gotovo milijun kuna, kazao je župan Žinić.