67-godišnji branitelj iz Šibenika dobrovoljno se predao policiji

Branitelj, u dobi od 67 godina, koji se utorak rano popodne zaključao u kući u Zadarskoj ulici u centru Šibenika i prijetio samoubojstvom, dobrovoljno je izašao iz kuće u srijedu oko 4,20 sati i predao se policiji, potvrdila je u srijedu ujutro glasnogovornica šibenske policije Marice Kosor te dodala kako je muškarcu pružena pomoć u šibenskoj bolnici.

“Vezano za jučerašnji događaj u Šibeniku u Zadarskoj ulici obavještavamo vas da je 67-godišnjak noćas, 17. listopada u 4,20 sati dragovoljno izašao iz kuće i predao se policiji, nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u bolnici”, priopćeno je iz šibenske policije u srijedu ujutro.

Muškarac se u kuću zaključao u utorak nešto prije 13 sati, a cijeli dan i cijelu noć trajali su pregovori dok su djelatnici Hitne pomoći dežurali ispred kuće. U utorak navečer u Zadarsku ulicu u Šibeniku došla je i jedinica specijalne policije iz Splita.

Cijelo vrijeme 67-godišnjak je komunicirao s policijom, liječnicima i članovima obitelji, a intervenirali su i predstavnici šibenskih braniteljskih udruga.

Sin 67-godišnjaka novinarima je kazao kako teška situacija u obitelji traje već neko vrijeme, ali kako njegov otac nije opasan za okolinu.