Udruženim poslovanjem lakše do EU sredstava za proizvodnju, skladištenje i preradu povrća

Sve do 8. prosinca u paviljonima Zagrebačkog velesajma vladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će poljoprivrednicima, ali i onima koji će to tek postati, ponuditi sve što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji. Brojne prednosti nastupa i predstavljanja svojih roba i usluga na sajmu CroAGRO prepoznale su i najznačajnije kompanije i proizvođači iz poljoprivrednog sektora. Izložit će tvrtke koje u svom asortimanu imaju kompletnu poljoprivrednu proizvodnju.

U sklopi CroAGRA održan je 5. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj – Hrvatsko povrće, U sklopu kojeg je održan zanimljiv panel s mnoštvo upita zainteresiranih, a panelisti su bili: Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, Krunoslav Dugalić, ravnatelj HAPIH-a, Saša Bukovac(APPRRR), Zdravko Dimač(Podravka), Zvonimir Belić(Zarja grupa), Vjekoslav Budanec(Zajednica udruga hrvatskih povrćara), a moderirao je Miroslav Kuskunović.

“Ukoliko se povrtlari u pojedinoj regiji RH poslovno udruže u proizvođačku organizaciju na način da koncentriraju proizvodnju, zajedno nastupaju na tržištu i zajednički brendiranju svoje povrće, nacionalna i EU sredstva za proizvodnju, opremanje, skladištenje ili preradu neće izostati za potporu njihovom radu, investicijama i efikasnijeg poslovanju. Novi ZPP upravo daje naglasak i prepoznaje udruživanje poljoprivrednika, a budućom Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja RH stvaramo strateški okvir za realizaciju istog”, kazao je državni tajnik Tugomir Majdak.