Ivana Šojat (HDZ) napustila HDZ i prešla u SDP ! Ona to demantirala !

Ivana Šojat, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka na prošli lokalnim izborima, napustila je Klub vijećnika te stranke i prešla u Klub vijećnika SDP-a, prenose mediji..

“Iznenađenja već na početku današnje sjednice osječkog Gradskog vijeća. Gradski oci pod ‘rafalnom su paljbom’ pitanja zbog projekta zidina Tvrđe, novinari ‘Glasa Slavonije’ došli su u velikom broju tražiti odgovore na pitanja koja, kažu, od gradske uprave ne mogu dobiti tjednima.

No, najveće iznenađenje tek slijedi. Za dno dna politike pobrinula se danas bivša kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu, nezavisna Ivana Šojat, koja je pristupila Klubu vijećnika SDP-a, objavila je Slavonka televizija. Vijest je objavio lokalni portal Republika.eu, a prenosi i Maxportal.

Književnica i prevoditeljica Ivana Šojat rođena je 1971. u Osijeku. Za vrijeme Domovinskog rata bila je dragovoljka HOS-a, a u vrijeme lokalnih izbora, kao e članica je HDZ-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Osijeka, opako je napadala Zlatka Hasanbegovića kazavši da je  “u ratu je bio maneken, danas je veći katolik Pape i šteti Hrvatskoj!”

Šojat se prošlim lokalnim izborima se vrlo oštro borila protiv Ivana Vrkića, kandidata kojeg je podržavao upravo SDP. Prozivala ga je čak i za manipuliranje biračima.

“Osječani gube malo po malo sve životne šanse zbog gradske uprave koja svojom indolentnošću, neradom, klijentelizmom, bespravnim kompromiterstvom i posvećenošću isključivo osobnim interesima i interesima mreža kojima su se okružile, nisu gradu pružile šansu da postane mjesto za bolji i lagodniji život”, govorila je u svibnju 2017. godine, tada kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka, a danas SDP-ovka Ivana Šojat.

Tvrdila je tada i kako su ti izbori “referendum kojim će građani pokazati žele li promjene ili pak žele grad iz čijih blagajni novac odlazi kako bi se zadovoljile potrebe potrebe koalicijskih partnera aktualnog gradonačelnika.”

Ivana Šojat u drugome krugu je dobila 34,14 posto glasova birača. Koji su bili motivi Ivane Šojat da napusti svoju  dojučerašnju stranku trenutno nije poznato.

Kandidatkinja HDZ-a za osječku gradonačelnicu na prošlim lokalnim izborima, osječka književnica Ivana Šojat izvijestila je kako je napustila stranku, a u osječkom Gradskom vijeću ubuduće će, kao nezavisna vijećnica, djelovati u klubu vijećnika SDP-a.

U dopisu osječkom Gradskom vijeću, kojeg je na početku sjednice pročitao predsjednik Vijeća Željko Požega, navodi se kako “nezavisna vijećnica Ivana Šojat, od 11. listopada, pristupa klubu vijećnika SDP-a, te od toga datuma djeluje kao vijećnica ovoga kluba vijećnika, koji od sada ima sedam članova”.

Šojat: Nisam prešla u SDP, nezavisna sam vijećnica

U izjavi medijima Šojat je potvrdila kako je od Županijskog odbora HDZ-a zatražila brisanje iz članstva stranke, iz razloga koji nemaju veze s ideologijom. Ocijenila je kako je već nakon posljednjih lokalnih izbora shvatila kako ju je zadesila sudbina svih HDZ-ovih kandidata za osječkog gradonačelnika, a to je da je bila “potrošni kvisko”, kojeg što prije treba baciti u ropotarnicu.

Pristupanje klubu vijećnika SDP-a u osječkom Gradskom vijeću u statusu nezavisne vijećnice objasnila je tvrdnjom da se vijećnici u Gradskom vijeću druže i normalno komuniciraju te da joj “na ljudskoj razini društvo SDP-ovih vijećnika savršeno odgovara”,iako je, “realno gledajući mogla ući i u neki  drugi vijećnički klub”, poput HNS-a ili Mosta.

Na upit novinara Šojat je kazala kako nema namjeru pristupiti nekoj drugoj političkoj stranci, kako nema političkih ili liderskih ambicija, a nije ni karijerno vezana uz politiku, jer ima svoju književničku karijeru. Ostat ću neovisna, odraditi svoj mandat do kraja, boriti se za Osijek i ona pitanja koja me izravno dotiču, a to su kultura, okoliš i zaštita životinja, poručila je Šojat.

DNO DNA "NOVINARSTVA"Ili: danas svatko može imati portal i biti novinar. Ne, nisam prešla u SDP. Nezavisna sam vijećnica. Napominjem. Oni koji su se '91. igrali selotejpom nastavljaju pohod verbalno…

Objavljuje Ivana ŠojatPetak, 11. listopada 2019.