HDZ-ovi ministri ne pristaju na ultimatume, političari su dogovorit će se !!!

Plenković u županijskom HDZ-u u Gospiću i na manifestaciji "Jesen u Lici"

Danas “pljušte” izjave HDZ-ovih ministara da ne pristaju na ultimatume HNS-a kojim su najavili izlazak iz koalicije ukoliko ne dođe do povećanja koeficijenata plaća za učitelje i nastavnike, kao i da ima prostora za povećanje plaća. Koliko god one “pljuštale” sigurno je da će na kraju prevagnuti važnost opstanka koalicije a ultimatumi će biti zaboravljeni, kao i više puta do sada.

Ministri Vesna Bedeković, Marko Pavić i Josip Aladrović u četvrtak su pred Banskim dvorima poručili kako s koalicijskim partnerima treba sjesti za stol i razgovarati, ali da HDZ ne pristaje na ultimatume.

“Treba sjesti za stol i razgovarati, ova Vlada je učinila jako puno za javne službenike, 11 posto su rasle plaće do sada u mandatu. U mjesecu kada je ponuđeno dodatnih dva posto samo učiteljima i još dva posto slijedeće godine, stvarno ne vidimo razloga za štrajk”, kazao je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Pavić.

Dodao je kako su uvijek u HDZ-u isticali da na ultimatume ne pristaju.

“Mi smo razgovarali samo o povećanju osnovice, i dogovoreno je da se svake godine pregovara o osnovici. Pitanje koeficijenata je pitanje Vladine odluke, i svake godine još predstoje pregovori o osnovici za slijedeću godinu”, objasnio je Pavić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković smatra da će se naći rješenje te da HNS ne pretjeruje u zahtjevima za povećanjem plaća učiteljima.

“Ne bih govorila o pretjerivanju, naglašavam dvosmjernu komunikaciju i razgovor za stolom”, kazala je Bedeković.

Na pitanje može li se surađivati s HNS-om, ministrica je kazala da se to može sa svima.

“Ali na način da svi zajedno moramo voditi računa i brigu o odgovornom upravljanju proračunom. Svi zajedno kao Vlada, kao tim, moramo voditi računa o održivosti javnih financija. Smatram da treba nastaviti daljnje razgovore bez pritisaka i ultimatuma”, kazala je Bedeković.

“Vidjeli smo jučer poruke od HNS-a, vidjeli smo poruke premijera i predsjednika Sabora Jandrokovića. Vrlo jasno smo dali do znanja da na ultimatume ne pristajemo”, kazao je Aladrović. 

“Možemo razgovarati o tome, ali na ultimatume ne pristajemo”, istaknuo je.