Prof. Dr. Milardović pokrenuo peticiju: Tražimo da Plenković izbaci Pupovca iz koalicije

Prof. dr. sc. Anđelko Milardović pokrenuo je potpisivanje peticije u kojoj traži od premijera Andreja Plenkovića da izbaci Milorada Pupovca iz vladajuće koalicije.

Povod za ovu vrstu građanskog aktivizma jest izjava predsjednika SDSS-a kojom je usporedio sadašnju Hrvatsku s NDH, ali se taksativno navode i ostali grijesi vođe hrvatskih Srba.

Milardović je kritičan i prema premijeru Andreju Plenkoviću, kojeg naziva Pupovčevim glasnogovornikom, jer je pokušao uvjeriti hrvatsku javnost da se njegov koalicijski partner ispričao iako je četiri milijuna Hrvata cijeli igrokaza shvatilo posve drugačije.

Milardović Pupovca naziva moralnim zlostavljačem Hrvatske i bezobzirnim drznikom, navodi da je predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, neizravno ga optužuje da radi za srpske obavještajne službe i da je počinio gospodarski kriminal dok je bio jedan od vodećih ljudi u Tesla banci.

Milardović navodi da je Plenkovićev strah od Pupovca puno veći nego što izgleda. Tvrdi da se premijer boji međunarodne zajednice, kojoj dogmatski i ortodoksno služi. Plenković se, nastavlja Milardović, boji moćnih vladara u sjeni da ne bio optužen za „progon Srba“. Uvjeren je da se država u slučaju kriminala u Tesla banci boji pokrenuti istražne postupke da ne bi bila optužena za „progon Srba“.

Nakon podužeg opisa svojih stajališta i zahtjeva, Milardović zaključuje da Plenković i Pupovac imaju dosta sličnost, ali da ih najviše veže gola moć, vlast, interes i “lova“.

Peticiju možete vidjeti  OVDJE.

Nacionalno/Maxportal.hr