Izvor: Nacionalno/D.Prša

Jučer smo javili da su se na području Skradinskog buka u Nacionalnom parku „Krka“ utopile su se dvije osobe, a od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske doznaje se da je riječ o muškarcu i ženi.

Iz još neutvrđenih okolnosti dvoje se turista iz Azije utopilo a danas stižu i nove informacije.

Pronađene su osobne stvari mlade žene koja se u subotu poslijepodne utopila zajedno s još jednim muškarcem azijskog podrijetla u rijeci Krki, nekoliko metara od Skradinskog buka, piše portal Morski.hr koji neslužbeno doznaje da se radi o 21-godišnjakinji, državljanki Koreje, dok muškarčeve osobne stvari još nisu pronađene.

Točno je da su pronađene stvari koje zasad dovodimo u vezu s istragom o identifikaciji nastradalih u rijeci Krki – rekla je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor, koja službene potvrde o identitetu do okončanja istrage još ne može dati. Ipak, potvrdila je da je preminula mlađe, a muškarac starije dobi.

Kako se neslužbeno doznaje riječ je o dvoje Korejaca koji su par stigli rent a carom.

“U šumici kod slapa pronašli su njihove stvari, njezina studentska iskaznica, koja pokazuje da je djevojka 1998. godište. Pronašli su i njhove ulaznice za Krku koje su im izdane u subotu u 13.20 sati. Tijela su im pronađena na 20 cm jedno od drugoga. Njegove dokumente nisu pronašli, pa je moguće da su ostali unutar automobila na parkingu ” kazao je izvor za Morski.hr .

Dok je netko bilo što primjetio već je bilo kasno za bilo kakvu reakciju. Dvije smrtno stradale su iz vode izvučeni u subotu oko 17 sati, a tijela su prebačena na odjel patologije šibenske Opće bolnice kako bi se obavila obdukcija. Tijela je pronašao ronilac koji je u to trenutku slučajno ranio na tom području s maskom na licu.

 Bili su na riječnom dnu s rukom u ruci – prenosi se izjava očevica. To može značiti samo jedno, da su jedno drugom pokušavali pomoći da izrone na površinu no to je za njih upravo bilo kobno te su se utopili. Je li za tragediju bio koban vir, hladna voda, temperaturni šok nakon skoka u hladnu rijeku, koj zna biti i više nego duplo hladnija od vanjskih 35 stupnjeva koliko je u subotu mjerila živa u hladu, ili naprosto nepoznavanje ćudi Krke, utvrdit će se istragom.

Rajski krajolik ali i razbuktana voda jednog od naših najljepših Nacionalnih parkova za one koji najbolje ne poznaju rijeku i njene zakonitosti znaju završiti kobno što je nažalost jučer bio slučaj.

” Surađujemo sa svim službama povodom ovoga tragičnog slučaja. Mi kao ustanova smo i inače u stalnoj komunikaciji i s HGSS-om i drugim službama, i s njima imamo iznimnu suradnju”,  kazala je Katja Župan, glasnogovornica NP Krka.