Dalija Orešković: “Suprostavit ću se HDZ-ovoj pohlepi, grabežu i devastaciji javnog dobra u korist privatnih interesa”

Predsjednica START-a i bivša čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković objavila je 7. srpnja kandidaturu za predsjednicu Republike poručivši kako se na to odlučila jer joj se čini da su institucije koje bi trebale sudjelovati u borbi protiv korupcije ili potopljene ili pred eutanazijom.

Danas je putem svoje službene Facebook stranice Dalija za predsjednicu  kao predsjednička kandidatkinja nove generacije ljevice izdvojila dodatne smjernice svog političkog djelovanja:

“Kao predsjednička kandidatkinja nove generacije ljevice suprotstavit ću se HDZovom ponižavanju pojma domoljublja i državotvornosti, kada iza korištenja tih riječi stoji samo pohlepa, grabež i devastacija javnog dobra u korist privatnih interesa”.

Dodala je da lijevo domoljublje, ono iskreno, posvećeno očuvanju vladavine prava, pravednosti i jednakosti pred zakonom, lijevo, u smislu socijaldemokratsko i liberalno domoljublje, ima višestoljetnu tradiciju i nije se smjelo dopustiti da se puna tri desetljeća ta tradicija zatire, najčešće od onih koji na predstavljanje sebe domoljubom, najmanje imaju pravo.

“Nove generacije političara s lijeve strane političkog spektra, kojima i sama pripadam, mogu pojmu domoljublja vratiti pravo značenje i novu snagu, s jasnom vizijom i pogledom u budućnost”.

Osim otete države, borit ću se i protiv sindroma otetog domoljublja. Otetog u doslovnom i u prenesenom značenju. Upravo…

Objavljuje Dalija za predsjednicuČetvrtak, 8. kolovoza 2019.