Vrdoljak o izjavi Matije Posavca: Nikakvih sankcija neće biti

H/ Daniel KASAP

Iz HNS-a su kao već poznate stavove, koje legitimno komunicira u kontekstu nadolazećih unutastranačkih izbora, u nedjelju prokomentirali ocjene svoga člana i međimurskog župana Matije Posavca koji se ispričao javnosti zbog ulaska HNS-a u koaliciju s HDZ-om.

Posavec je u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” – uz ispriku zbog HNS-ove koalicije s HDZ-om i svega što je potom uslijedilo – ocijenio kako HNS treba novi početak i smjer i da je on osobno spreman biti predvodnikom promjene.

“Matija komunicira svoje već dvije godine poznate stavove i posve je legitimno, osobito u kontekstu nadolazećih unutarstranačkih izbora, da iznosi svoje viđenje smjera HNS-a i aktualne političke situacije”, odgovorili su na upit Hine iz HNS-a.

Iz stranke su poručili i da “o ključnim političkim odlukama poput sklapanja koalicija odluku donose tijela stranke, prije svega Središnji odbor HNS-a”.

“Nikakvih sankcija neće biti jer kakvi bismo mi to bili liberali da uzimamo ljudima pravo na stav. Pa ja sam prvi tražio da ga imam. Inače, o takvim stvarima ne odlučujem ja nego stranačka tijela, no ništa se od toga neće dogoditi”, kazao je šef stranke Ivan Vrdoljak.

Istaknuo je kako je Posavec od prvog dana bio suzdržan u vezi s koalicijom s HDZ-om te da je za njega ova izjava očekivana.

“Riječ je o početku unutarstranačkih izbora”, kaže Vrdoljak.