Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Nakon što je saborski zastupnik Boris Milošević (SDSS) u ponedjeljak ustvrdio kako nacionalna netrpeljivost izjeda hrvatsko društvo, da sustav i politika to 30 godina toleriraju, da je premlaćivanje i ubojstvo u Viškovu etnički motivirano, uzvratio mu je Miro Bulj (Most) poručivši da Hrvatska nije zemlja nasilja te da svako nasilje treba osuditi.” 

Bulj: Hrvatska nije zemlja nasilja

Hrvatska nije zemlja nasilja, a sve sporadične slučajeve prema bilo kome, pa i ovo na Braču, treba osuditi, uzvratio mu je Bulj, poručujući kako nacionalne manjine u Hrvatskoj imaju svoja prava. 

“Vi ste, kolega Miloševiću, u Saboru u većini, pa pitajte kolegu koji sjedi iza vas, Milorada Pupovca, gdje je dr. Ivan Šreter (pakrački HDZ-ov dužnosnik i šef kriznog štaba za zapadnu Slavoniju koji je 1991. nestao u Domovinskom ratu), jer on bi morao znati gdje je, prema onome što je Slavko Degoricija govorio”, izjavio je.

“Vi ste Srbin u Saboru, dio ste parlamentarne većine, što je nezamislivo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj državi”, poručio je ‘mostovac’ Miloševiću. 

Naglasio je i kako dolazi iz mjesta gdje žive ljudi srpske nacionalnosti, kako se bori za njih i kako je na njih ponosan jer su bili domoljubi i doprinose hrvatskom društvu. 

Svako nasilje treba osuditi, a ne Hrvatsku predstavljati zemljom nasilja i tako je predstavljati u svijetu, naglasio je Bulj.