“5. Gardijska brigada Slavonski Sokolovi” i „ Nexe Team“ Našice opet zajedno !!!

U zapovjedništu “5.gardijske brigade Slavonski Sokolovi” u Vinkovcima održan je sastanak predsjednika Udruge rekreativnog trčanja „ Nexe Team“ Našice Tomislava Galla sa zapovjednikom Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske , brigadnim generalom Mijom Validžićem i zapovjednikom 1. bojne Sokolovi , pukovnikom Robertom Poljakom.

Tema sastanka bio je nadolazeći 3. memorijalni ultramaraton „ Od velikog do malog Vukovara“ koji će se neprekidno trčati od 20-22-03.2020. godine od Sunje do Vukovara u dužini od 305 km.

Tomislav Gall istakno je da je Udruga „ Nexe Team“ Našice započela aktivnu suradnju s oružanim snagama Republike hrvatske tijekom održavanja najvećeg štafetnog ultramaratona „ Od velikog do malog Vukovara“ Vukovar-Sunja u dionici od 349 km koji je održan od 22-24. ožujka 2019 godine kada su pripadnici Gardijska oklopno-mehanizirane brigade „ Sokolovi“ s ostalim sudionicima istrčali ovu utrku a suradnja se nastavila 23.11.2019. godine na održavanju 3. memorijalnog ultramaratona Našice-Vukovar.

„ Nexe Team“ Našice posebno je ponosan što u aktivnim članstvu ima i pripadnike Hrvatske vojske koji s ponosom trče memorijalne utrke u spomen na sve žrtve Domovinskog rata, ističe Gall a danas je URT „ Nexe Team” Našice pristupila vojnikinja Mara Pejić, pripadnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske koja je osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji natjecanja za najspremnijeg pripadnika OSRH Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019. održanog u Udbini 10.svibnja 2019. godine .

Brigadni general Mijo Validžić i pukovnik Rober Poljak naglasili su da je velika čast svakog hrvatskog vojnika trčati memorijalne utrke kako se istina o Domovinskom ratu nikada ne bi zaboravila te da će se pripadnici „5. gardijske brigade Slavonski Sokolovi“ spremno odazvati, aktivno sudjelovati i pružiti logističku podršku u održavanju 3. Memorijalnog ultramaratona „ Od velikog do malog Vukovara“.