“Danas smo ispisali povijest” – prvi put na listi SDP-a puni rodni paritet, 50 posto žena, 50 posto muškaraca.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Danas je SDP u Saboru Državnom izbornom povjerenstvu predao listu za europske izbore.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je ciljeve za koje će se SDP boriti.

“To su povećanje plaća mirovina, bolja zdravstvena zaštita, cilj je da naši poljoprivrednici budu jednaki u statusu s europskim poljoprivrednicima, cilj su i manji porezi u ugostiteljstvu i turizmu i veću iskoristivost europskih fondova.”

“Danas smo ovdje predajom lista ispisali povijest – prvi put na listi SDP-a puni rodni paritet, 50 posto žena, 50 posto muškaraca. Kada žene u Hrvatskoj uspiju, uspjet će cijela zemlja. Više žena u politici znači bolju, pošteniju i odgovorniju politiku”, kazao je Bernardić.

“Inzistirat ćemo na otvorenoj, tolerantnoj zemlji koja treba biti pravedna, ne nepravedna. Koja će biti optimistična, ne depresivna. Borit ćemo se za hrvatsku jednaku za sve građane, a ne samo za privilegirane – rame uz rame za ravnopravnu Hrvatsku. Vodit ćemo afirmativnu kampanju s naglaskom na ravnopravnom statusu svih naših građana unutar Europske unije”, zaključio je Bernardić.

Na SDP-ovoj listi su Tonino Picula, Biljana Borzan, Predrag Matić, Romana Jerković, Joško Klisović, Ivana Posavec Krivec, Gordan Maras, Barbara Antolić Vupora, Mladen Novak, Sanja Radolović, Mirela Holy i Ranko Ostojić.