4. memorijalni ultramaraton „ Od velikog do malog Vukovara“

U organizaciji URT „ Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, HVIDR-e Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, uz potporu Županije Osječko-Baranjske i MORH-a od 25.06.2021 -27.06.2021.održati će se 4. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i trajanju od 37 sati.

Početak ultramaratona biti će u Gradu heroju Vukovaru dana 25.06.2021.godine u 21,00 sati a cilj u mjestu Sunja 27.06.2021. godine u 12,00 sati.

Cilj utrke je zapaliti svijeću i 'svijetlo Vukovara' donijeti u Sunju, te utrkom kao i
prethodnih godine ponovno spojiti ova dva mjesta Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno a trčati će pedesetak maratonca.

Svakih pola sata izmjenjivat će se jedan trkač a njemu će se slobodno priključivati
građani u mjestima kroz koje će maraton prolaziti.

Start je u Vukovaru, utrka se nastavlja kroz: Nuštar, Čepin,Našice, Orahovicu, Mikleuš, Voćin,Pakrac,Kutinu, Sisak i završava u Sunji .

U Sunji će se sukladno epidemiološkim preporukama održati prigodan program i
druženje ultramaratonaca i branitelja Sunje.

URT „ Nexe Team“ Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećaju presudnih trenutaka Domovinskog rata,te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode.

Ova utrka posvećena je svim poginulim braniteljima „ velikog i malog Vukovara“,
herojima Vukovara i Sunje.