4. MEMORIJALNA UTRKA „VITEZOVI DALJA“

U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja „NEXE TEAM“ Našice, uz potporu Županije Osječko-baranjske, Grada Našica i Športske zajednice Grada Našica 01.08.2021 održati će se 4. memorijalna utrka „ Vitezovi Dalja“ na relaciji Nemetin –Dalj u dužini od 15,4 km u spomen na 39-toricu „Vitezova „koji su tragično poginuli braneći Policijsku postaju Dalj.

Dalj, herojsko mjesto zbog ovog događaja prozvan je i ” Hrvatski Alamo” a 01.08.1991. godine u zgradi policijske postaje zvjerski je ubijeno dvadeset policajaca, petnaest pripadnika ZNG-a te četiri člana civilne zaštite.

Naredba je bila: „Zarobljavanja ne smije biti!“, a ono što je uslijedilo smatra se jednim od najtragičnijih dana u Domovinskom ratu.

Uz 30-tak trkača iz URT " Nexe Team Našice" trčati će pripadnici Hrvatske vojske te trkači iz cijele Hrvatske a predviđeno dolazak u Dalj je 01.08.2021. godine u 19,30 sati.

URT „ Nexe Team „ Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećamo presudnih trenutaka Domovinskog rata,te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode.

Pod geslom „ Mi trčimo da se ne zaboravi „ URT Nexe Team Našice i njihovi prijatelji istrčati ćeš još jednu memorijalnu utrku na spomen svih onih čija žrtva nikada ne smije biti zaboravljena.