Čačić: Odluka je da Reformisti idu na Europske izbore sa svojom nacionalnom listom, bez ideoloških zastava, na civilizacijskim i političkim standardima Europe

Sjednica Središnjeg odbora NS – Reformisti održana je danas u Maloj dvorani POU Hrvatskog doma u Petrinji.

Sjednica Središnjeg odbora NS – Reformisti održana je danas u Maloj dvorani POU Hrvatskog doma u Gradu Petrinji.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije NS – Reformisti SMŽ izrazio je zadovoljstvo što se sjednica Središnjeg odbora održava upravo u Petrinji te dodao:

„Gledajući na cijelu projekciju naše politike jer se zovemo Reformisti i kroz određene reforme ali i kroz određene projekte koje imamo u svom planu, u svojoj strategiji, gledajući i što su nam Europski izbori, Grad Petrinja jedna je od perjanice europskih projekata i EU fondova kod povlačenja sredstava i s tim želimo dati jedan naglasak da smisao bavljenja politikom nije samo da bi se naslonili na vlastiti proračun nego da vidimo sposobnost upravo svega onoga da kao jedni mali lideri ovoga dijela Lijepe naše Domovine možemo pokazati ustvari koliko nam Europa treba, koliko treba imati mladih i sposobnih ljudi koji će aplicirati i dovesti određena sredstva.

Grad Petrinja sada ima projekata u provedbi u vrijednosti 100 milijuna eura krajnji cilj nam je milijardu kuna, to nije mali novac za tako mali grad ali znamo da se nalazimo u gradu koji je u Domovinskom ratu platio ogromnu cijenu.

Središnji odbor Reformista želi jasno reći da živimo u precentraliziranoj državi koje ima svuda samo je nema tamo gdje se stvarala. Znamo da je u Zagrebu odnosno u središnjoj Hrvatskoj i pamet i novac, to želimo promijeniti kroz dobre politike i mislim da ćemo upravo na ovom Središnjem odboru dati jednu snažnu poruku kako možemo imati u budućnosti ravnomjerni razvoj Hrvatske ali ne na papiru, ne i kroz političke mišiće, nego ono što nam treba a to su ipak na kraju financije.“ – kazao je Dumbović.

Radimir Čačić, župan Varaždinske županije i predsjednik NS – Refromisti, istaknuo je kako je jedna od ključnih tema današnjeg odbora aktualna politička situacija i predstojeći izbori za Europski parlament, te dodao:

„Moramo definirati svoje političke pozicije, svoj nastup, danas ćemo o tome donijeti odluke. Odluka je da Reformisti idu na Europske izbore sa svojom nacionalnom listom, svi koji budu željeli na istom tom programu građanskog centra dakle bez ideoloških zastava ali na civilizacijskim i političkim standardima Europe ići s nama su dobrodošli a razlog zbog čega je Središnji odbor u Petrinji je potpuno očit i jasan, naš saborski zastupnik, gosp. Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje koji je ovdje domaćin”, kazao je Čaćić.

Dodao je da je njihova politička baza sjever Hrvatske, Varaždinska županija, Međimurska županija i Krapinsko – zagorska županija te da su u Sisačko – moslavačkoj županiji dokazali samostalnim izlaskom bez ikakvih koalicijskih partnera osobnost da se izbore za prisustvo u Županijskoj skupštini sa 5,7% rezultatom.

“Očekujem i siguran sam da ćemo na predstojećim Europskim izborima dokazati da smo apsolutno relevantan politički faktor, barem jednako snažni ili snažniji od mnogih koji danas figuriraju kao snažne parlamentarne stranke.“ – rekao je Čačić.

Sjednica Središnjeg odbora NS – Reformisti održana je danas u Maloj dvorani POU Hrvatskog doma u Petrinji.