25. obljetnica Hrvatske turističke zajednice

FaH

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u Zagrebu je svečano obilježila 25 godina rada tijekom kojih je promotivnim i drugim aktivnostima pridonijela prepoznatljivosti Hrvatske kao jedne od svjetskih turističkih destinacija.

Na svečanosti održanoj u zagrebačkoj Laubi, koja je okupila oko 300 partnera HTZ-a i prijatelja hrvatskog turizma, bio je i premijer Andrej Plenković. HTZ je u 25 godina znatno pridonio prepoznavanju Hrvatske kao turističke destinacije, njenom brendiranju i promociji. Iduće godine očekujem još bolje rezultate u hrvatskom turizmu, nastavak investicija, a treba misliti i na održivost hrvatskog turizma, naglasio je premijer te čestitao i zahvalio HTZ-u i svim turističkim djelatnicima na odličnim rezultatima.

Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić zahvalili su svima u HTZ-u na radu i trudu u ‘tijekom prvih 25 godina’ te podsjetili na jednu od HTZ-ovih krilatica – Čovjek- ključ uspjeha u turizmu.

Ova godina je bila rekordna s više od 101 milijuna noćenja, investicije su rasle pa nas je i ugledni ‘Financial Times’ uvrstio na sedmo mjesto na svijetu po privlačnosti zemlje za investicije u turizam i stvarno imamo što slaviti, istaknuo je Cappelli najavljujući kako hrvatski turizam u 2018. čeka dinamična, izazovna godina u kojoj mora biti “spreman za sve”.

Izaslanik hrvatske predsjednice, ravnatelj Instituta za turizam Damir Krešić je, čestitajući veliki jubilej HTZ-u, ocijenio da je HTZ dao velik doprinos kako bi Hrvatska iz relativno male i relativno nepoznate zemlje izrasla u jednu od najpoželjnijih destinacija svijeta.

Staničić je podsjetio i na povijesne trenutke u radu HTZ od osnivanja do danas te najavio da je HTZ već spremna i za iduću godinu, pratit obalne turističke trendove i usklađuje svoje aktivnosti s potražnjom.

Na svečanosti obilježavanja 25 godina HTZ-a bili su i bivši ministri turizma i direktori Glavnog ureda HTZ-a: Željko Tončinić, Pave Župan Rusković, Niko Bulić, Marijan Bulat, Ivan Herak, Meri Matešić, Darko Lorencin i Ratomir Ivičić.

Obljetnicu HTZ-a uveličali su skijaš Ivica Kostelić i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Martina Bienenfeld, kojoj su svi, uključujući i premijera, čestitali na tome što je “Advent u Zagrebu” treću godinu za redom proglašen najboljom adventskom božićnom destinacijom.

Uzvanici su mogli vidjeti izložbu o povijesti HTZ-a od njenog osnivanja u lipnju 1992. do danas te uživati u prigodnom zabavnom programu.