20. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

U prigodi obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na inicijativu umirovljenog generala Željka Sačića, danas su na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana zajednički vijenac položili i svijeće zapalili obitelji poginulih hrvatskih branitelja, umirovljeni generali, hrvatski branitelji, obitelj Stjepana Tuđmana, saborski zastupnici te brojni građani.

Bila je to prigoda da se još jednom oda počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je najzaslužniji za stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države i to u vrlo složenim povijesnim okolnostima, ali sa jasnom potporom hrvatskog naroda, koji je generacijama sanjao o tome.

Tom prigodom umirovljeni general Željko Sačić izjavio je za Nacionalno:
“Poznato je da je na Hrvatsku izvršena agresija, iako nam tada međunarodna zajednica nije bila naklonjena, no stav hrvatskog naroda je bio itekako jasan. Mi smo se kroz Domovinski rat, prvenstveno zahvaljujući hrvatskim braniteljima uspjeli obraniti, a potom i osloboditi velik dio hrvatskog teritorija, te vizionarskom i mudrom odlukom predsjednika Tuđmana, mirnom reintegracijom vratiti hrvatsko Podunavlje i Vukovar pod pravni suverenitet Republike Hrvatske, kazao je Sačić te dodao:

Povijesna ličnost kao što je bio dr. Franjo Tuđman, ostavlja neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda a njegovo vizionarstvo i povijesne odluke stvorili su preduvijete da danas baštinimo slobodu hrvatskog naroda.