2. memorijalna utrka „Crtom bojišnice“ Bobovac – Sunja

Memorijalna utrka "Crtom bojišnice" Bobovac - Sunja

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sunja povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja općine Sunja i 28. godišnjice napada na Sunju, kojim je 1991. godine započeo rat na sunjskom području organizirat će  27.07.2019. memorijalnu utrku „Crtom bojišnice“ Bobovac – Sunja.

Ovom utrkom odat će se počast braniteljima Sunje, njihovim legendarnim zapovjednicima i svima koji su sudjelovali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

2. Memorijalna utrka „Crtom bojišnice“ Bobovac – Sunja u dužini od 19 kilometara koja nije natjecateljskog karaktera ima za cilj evocirati uspomene koje promiču domoljubne i sportske vrijednosti,  prisjetiti se presudnih trenutaka Domovinskog rata i žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su se borili za očuvanje hrvatske slobode.

Start utrke biti će u 11:00 sati a prolazit će kroz mjesta Bobovac, Bistrač, Selišće Sunjsko, Žreme te Sunja gdje je i cilj utrke u 13:30 sati. Tijekom utrke na okrjepnim stanicama u Bobovcu, Bistraču, Žremenu i Sunji dočekat će na naši branitelji koji će nam podjeliti okrjepu te tijekom predaha ukratko ispričati ratna zbivanja sa njihovih područja. Također tijekom utrke na spomen obilježjima kroz koja će ići utrka zapalit će se svijeće žrtvama stradalim u Domovinskom ratu.

 Trenutno je za utrku prijavljeno 40 sudionika a u sudjelovanju su se priključili i URT „Nexe Team“ Našice, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“, pripadnici Hrvatske vojske te sinovi i unuci sunjskih branitelja.

Marko Srnec