19. Eko Etno Gacka manifestacija

Izvor: D.Prša

Bliži se održavanje 19. po redu manifestacije Eko Etno Gacka koju organizira Turistička zajednica Grada Otočca pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te financijsku potporu Ličko –senjske županije, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Ličko – senjske županije i Grada Otočca.

Ova dvodnevna gastro manifestacija izložbeno – prodajnog i natjecateljskog karaktera najveća je i najposjećenija manifestacija na području Grada Otočca koja okuplja nekoliko tisuća posjetitelja.

Manifestacija Eko Etno Gacka dobila je posebno priznanje za tradicijske manifestacije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ u kategoriji ruralno turističke manifestacije te nagradu „Simply the best“ Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia za kvalitetu manifestacije, a krajem 2022. godine Turistička zajednica Grada Otočca na 53. Novosadskom sajmu turizma dobila je veliku zlatnu medalju za visoku kvalitetu organizacije gastro manifestacije kandidirajući upravo manifestaciju Eko Etno Gacka.

Ove godine prijavljeno je preko 50 proizvođača iz Otočca, Gospića, Brinja, Udbine, Pounja, Našica, Zagreba, Siska, Novske, Koprivnice,  Ogulina, Nuštra, Donje Zdenčine, Petrinje, Valpova i dr. te 41 tim za kuhanje kotlića. Među timovima osim lokalnih ekipa iz Otočca u kuhanju kotlića okušat će se i ekipa s Visa, Imotskog, Siska i Gospića. Ove godine također kuhaju i predstavnici Ličko-senjske županije i to s dvije ekipe odnosno župan gospodin Petry ima svoju ekipu, a zamjenica župana gospođa Jasna ima svoju ekipu. Oni se kako kažu ne natječu u kompletnom natjecanju s ostalim ekipama već jedni protiv drugih.

  1. 7. (PETAK)

Od 16:00 sati  – početak izložbe i prodaje lokalnih proizvoda iz čitave Hrvatske

17:00  – 19:00 sati – radionice za djecu i odrasle

  • Udruga Palagruža iz Komiže – radionica tradicionalne brodogradnje „Komiška gundula“

19:00 sati  – kazališna predstava za djecu „Dobro se dobrim vraća“ u izvedbi produkcije Z iz Splita

20:00 sati – nastup glazbenog dua Tea & Jan

20:30 sati – Gastro dio: degustacija „finger food“ specijaliteta od pastrve i sira, brudeta od srdelica i srdelica s grilla  (koje će pripremati udruga Palagruza s Visa) te domaćeg vina iz Slatine (udruge ličana Vila Velebita iz Slatine).

od 21:30 sati  – nastup  tamburaškog sastava Čuvari Noći iz Valpova

 

  1. 7. (SUBOTA)

Od 10:00 sati – vožnja Komiške gundule po Gacki

od 13:00  sati  – okupljanje timova za pripremu lovačkog gulaša (kotlića)

od 16:00 sati  – početak izložbe i prodaje lokalnih proizvoda iz čitave Hrvatske

17:00 sati  – službeno otvorenje uz pozdravni govor

19:30 sati – ocjenjivanje lovačkog gulaša (kotlića)

20:00 sati  – nastup GS Big Band-a

21:00 sat – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

22:00 sata – koncert Maje Šuput

00:00 sati – nastup GS Big Band-a

 

Rezervirajte 28. i 29. srpnja za manifestaciju Eko Etno Gacka jer Vas u gradskom parku u Otočcu očekuje odlična atmosfera, bogat zabavni program i pregršt finih specijaliteta.