18. izdanje plivačkog maratona ‘Porečki Delfin’

Ovogodišnje 18. izdanje međunarodnog sportsko-rekreativnog plivačkog maratona Porečki Delfin, kojeg organizira Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč, održat će se u subotu 2. rujna na porečkoj plaži Pical. Uz brojna sportska događanja, sve posjetitelje čeka iznimno bogat cjelodnevni zabavni program za sve uzraste.

Fotografija: Manuel Angelini (PRess 404.agency)

Ovogodišnji Porečki Delfin u petak, 1. rujna, u 20 sati otvara party Carbo loading u restoranu ‘Trattoria La Pentola’ na plaži Pical. Svi prijavljeni sudionici maratona mogu uživati u besplatnoj pizzi i pašti te bezalkoholnom piću dobrodošlice uz rock hitove 80-ih i 90-ih u izvedbi gitarista i pjevača Predraga Ljune, a za veselu atmosferu pobrinut će se i DJ.

Plivački maraton 2. rujna, započinje startom ‘Cro Cupa’ u 9 te rekreativaca u 9:30 sati. Zainteresirani se mogu već sada prijaviti na plivački maraton putem službene web stranice, a plivači s plaćenom kotizacijom dobit će majicu, medalju, obrok te voće i vodu. Od ostalih sportskih aktivnosti, tu je i vaterpolo turnir te brzinsko sprint plivanje Australiana. Za Australianu prijave su otvorene 2. rujna prije početka navedenog natjecanja na info punktu.

Vaterpolo turnir će se održati u suradnji sa udrugom Veliki mali čovjek iz Pazina, a ekipe se mogu prijaviti od 23. do 31. kolovoza putem maila velikimalicovjek@gmail.com ili telefona 098 1875 801. Porečki Delfin je plivački izazov za svakoga, a posebnost ovog izdanja je i bogat popratni program, kako bi plivači, njihove pratnje i navijači te svi zainteresirani mogli 2. rujna na plaži Pical provesti ugodan dan sa svojom obitelji.

Od početka natjecanja sve okupljene zabavljat će DJ Mr. G i limena glazba Sv. Lovreč dok će dodjelu medalja s početkom u 12 sati posebno začiniti live band Uptown Gang te live band The Roomors u 19 sati. Zanimljiv besplatan program očekuje i najmlađe. Obitelji s djecom moći će od 10 do 15 sati uživati Kid’s zoni s bogatim animacijskim programom, dječjim predstavama, kostimiranim likovima i dramskoj igri za djecu Mala sirena. Tu je i kreativna radionica izrade morskih suvenira, društvene stolne igre te oslikavanje lica. U 18 sati najmlađi mogu uživati i u Maro Discu. Nešto stariji moći će se između 10 i 19 sati u Fun zoni okušati u skakanju na velikim napuhancima te uživati u morskoj zabavi u Aquaparku. Korištenje i morskih i kopnenih napuhanaca će povodom Porečkog delfina cijeli dan biti besplatno.

U Beer&Relax zoni posjetitelji će imati priliku uživati u besplatnom radleru Karlovačke pivovare, dok će se u zoni za opuštanje od 10 do 14 sati i natjecatelji i posjetitelji moći opustiti uz besplatne masaže vještih masera. U realizaciji ove vrijedne manifestacije, uz Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč, značajno doprinosi podrška partnera i sponzora, Turističke zajednice grada Poreča, Valamar Riviere i Grada Poreča koji redovito podržavaju vrijedne manifestacije s ciljem razvoja Poreča kao destinacije i promocije sporta i aktivnog stila života.

Novosti o Porečkom Delfinu moguće je pronaći na www.poreckidelfin.com i službenoj Facebook stranici.