17. godišnjica smrti Janka Bobetka, bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH

General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske, ocijenio je u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević povodom obilježavanja 17. godišnjice smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

“General Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske. Bio je pravi primjer zapovjednika i generala kojeg su suradnici i podređeni iznimno cijenili i slijedili u izvršenju brojnih operacija od strateškog značaja u Domovinskom ratu, u kojima se na vlastitom iskustvu i znanju gradila pobjednička Hrvatska vojska”, kazao je Krstičević.

Ministar obrane dodao je kako je Bobetko simbol Domovinskog rata i uzor današnjoj modernoj Hrvatskoj vojsci. Pritom je istaknuo da je osobito ponosan što ključna dvorana u Ministarstvu obrane od 2017. godine nosi ime stožernog generala Janka Bobetka.

”Domovinski rat temelj je hrvatske države, a branitelji su njezin kamen temeljac. Među njima, Janko Bobetko ima posebno mjesto u našim srcima”, zaključio je Krstičević.