121. Kongres poslodvaca u zdravstvu Hrvatske 25. i 26. listopada 2018.

mr. Dražen Jurković, dr med. Direktor druge poslodavaca u zdravstvu/Izvor: Nacionalno

Više od 400 sudionika 121. Kongresa poslodavaca u zdravstvu okupit će se u četvrtak u Šibeniku, a na skupu će sudjelovati i tri ministra zdravstva iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

S posebnim se zanimanjem očekuje istup hrvatskog ministra dr. Milana Kujundžića koji će govoriti o najaktualnijim zakonskim prijedlozima, a o iskustvima u hrvatskom okruženju će govoriti slovenski ministar dr. Samo Fakin i crnogorski ministar dr. Kenan Hrapović.

Skup u organizaciji Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a u njeno ime sudionike će pozdraviti dr. Tomislav Madžar.

U Šibenik na dvodnevni tradicionalni Kongres dolazi i ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo dr. Ines Strenja, brojni ravnatelji zdravstvenih ustanova i drugi.

O iskustvima i reformi zdravstvenog sustava u BiH govorit će dr. Vlatka Martinović, direktorica zdravstvenog fonda Federacije BiH.

Kongresi poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, postali su tradicionalno mjesto za izravnu komunikaciju svih dionika zdravstvenog sustava, te me raduje što ćemo intenzivno razmjenjivati iskustva u cilju pronalaska potencijalnih načina za rješavanje manjkavosti zdravstvenog sustava i unapređivanja rada zdravstvenih ustanova, kaže uoči Kongresa dr. Dražen Jurković, direktor UPUZ-a.