Mjera opreza: Denis Buntić javio se u policijsku postaju

Youtube/Screenshot

U četvrtak ujutro bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić snimljen je ispred policijske postaje u Ljubuškom, što je rezultat mjere opreza koju mu je izdao Općinski sud u Ljubuškom, piše N1.

Općinski sud odlučio je da Buntić mora svakodnevno posjećivati policijsku postaju i držati se udaljenosti od najmanje 100 metara od svoje supruge Klare Buntić, koja je protiv njega podnijela prijavu za obiteljsko nasilje, tvrdeći da je bila žrtva fizičkog zlostavljanja.

Podsjetimo, Buntića su uhitili zbog premlaćivanja supruge Klare, a u njihovoj kući pronađeno je oružje, uključujući automatske puške, zolje i streljivo. Buntića je prijavila sama Klara, koja je s javnosti podijelila i audiozapis napada, no sud u Ljubuškom ga je privremeno pustio na slobodu.

Tužiteljstvo traži protvor

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu u srijedu je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

“Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor”, naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na njih, i opravdana bojazan da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.