Grčka policija suzila broj osumnjičenih na pet huligana. Jedan od njih je Hrvat

Screenshot

Od petka do nedjelje trajat će sudska saslušanja čak 105 uhićenih huligana, uglavnom iz Hrvatske, zbog nereda u atenskom kvartu Nea Filadelfija koji su u ponedjeljak rezultirali smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa. Policija je drastično suzila popis osumnjičenih. Prvo se govorilo o devet Hrvata, jednom albanskom državljaninu te trojici Grka, navijača Panathinaikosa. Grčki javni servis ERT pak javlja kako je taj popis dodatno sužen na pet osoba te da se na njemu sad nalazi samo jedan jedini hrvatski državljanin.

Sužen popis osumnjičenih

Policija je drastično suzila popis osumnjičenih za samo smrtonosno ranjavanje. Prvo se govorilo o osam Hrvata, jednom albanskom državljaninu te trojici Grka, navijača Panathinaikosa. Grčki javni servis ERT pak javlja kako je taj popis dodatno sužen te se na njemu sad nalazi samo jedan jedini hrvatski državljanin.

Pokop ubijenog Grka

Grčki mediji pišu da će u 17 sati u petak popodne biti pokopan ubijeni 29-godišnjak.

Obitelj je zatražila da svi oni koji žele kupiti vijenac radije uplate novac u humanitarne svrhe.

U čemu je grčka policija najviše pogriješila?

Stručnjak za sigurnost Tonći Prodan kaže da se incident između navijača trebao prekinuti i prevenirati, a to se moglo napraviti da je policija bila dobro raspoređena.

“Dosad nije pronađen nož kojim je navodno izvršeno uvojstvo, ali postoji cijeli niz drugih tragova. DNA analiza traje od nekoliko dana do nekoliko tjedana. Grčka policija je suzila broj osumnjičenih na 13 ljudi, analizira se sve. Suđenje bi trebalo biti u Grčkoj, ali ono se može prebaciti u Hrvatsku”, zaključio je, piše N1.