Udarni je turistički vikend. Nesreće na cestama izazvale velike zastoje

Izvor: Dražen Prša

Udarni turistički vikend, prema očekivanjima je obilježen velikom gužvom na svim važnijim prometnicama.

HAK javlja kako je pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a čekanja su na većini graničnih prijelaza povremeno u oba smjera te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Ovo je trenutno stanje na cestama.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kolone su i zastoji u smjeru Dubrovnika između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II. Između čvorova Ogulin i Brinje kolona je oko 2 kilometra zbog prometne nesreće, te kod tunela Sveti Rok i čvora Rovanjska. U smjeru Zagreba kolone su između čvorova Zadar istok i čvora Rovanjska te čvorova Brinje i Ogulin, odmorišta i na prilazima naplatama. Pred naplatnim postajama Lučko i Demerje kolone su oko kilometar.

Na A2 Zagreb-Macelj u zoni preusmjeravanja prometa u jedan trak između čvora Đurmanec i naplate Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 4 kilometra.

Na A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) kolone su na obilaznici u smjeru naplate Lučko: iz smjera Buzina kolona je oko 2 km, a iz smjera čvora Zagreb zapad oko 1 km pojačan je promet između čvorova ZAGREB ZAPAD i LUČKO u smjeru Lipovca, vozi se u koloni u pokretu, uz povremene zastoje kolona teretnih i osobnih vozila.

Pred GP Bajakovo kolona je duga oko osam kilometara.

Na Istarskom ipsilonu pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km, a kod čvora Lupoglav oko 1 km. Usporeno u koloni vozi se između čvora Nova Vas i mosta Mirna u oba smjera.

DC1 Zagreb-Karlovac-Split

Zbog pojačanog prometa vozi se usporeno između Rakovog Potoka i Jastrebarskog u smjeru Karlovca.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva

Promet je pojačan između graničnog prijelaza RUPA i čvora OREHOVICA u smjeru mosta Krk. Kolona je između čvorova HRELJIN i ŠMRIKA u smjeru mosta Krk oko 1 km (prema Crikvenici i Novom Vinodolskom preporuka je koristiti čvor Hreljin).

Krčki most (DC102)

Pojačan je promet u oba smjera, u smjeru otoka kolona je od Hreljina do Omišlja, a u smjeru kopna od Malinske do rotora Šmrika

Jadranska magistrala (DC8)

Zbog prometnih nesreća na Jadranskoj magistrali vozi se usporeno i otežano kod mjesta: Slano (predio Ratac), Tučepi i Marina (kod Trogira)
usporeno se vozi na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Vodice-Šibenik, Split-Omiš-Makarska, Dubrovnik-Cavtat.