Dobijete li ovakav mail, ne nasjedajte! U pitanju je prevara

Pixabay

Neovlaštene aktivnosti na PayPal računu -svatko tko primi takav e-mail trebao bi ga brzo izbrisati. Riječ je o pokušaju prijevare.

Subjekt je nasumična kombinacija brojeva i na početku nema pozdrava: kupci PayPala koji primaju takav e-mail ne trebaju vjerovati poruci i nikako ne smiju kliknuti na poveznice u njoj, upozoravaju u savjetovalištu za potrošače.

Jer iza poruke stoje kriminalci koji pokušavaju ukrasti pristupne podatke

korisnika PayPal računa i podatke o kreditnoj kartici, navodi se.

Pokušavaju ukrasti vaše podatke i novac

Poruka počinje izravno s “da su navodno postojale neovlaštene aktivnosti u povezanom načinu plaćanja”. Zato morate potvrditi sve svoje osjetljive podatke unutar jednog dana kako biste spriječili trajno zatvaranje računa.

Posebno je vidljivo da na povezanom računu treba autorizirati “financijsku transakciju”. “Pokušavaju drsko ukrasti ne samo vaše podatke nego i vaš novac”, upozoravaju zaštitnici potrošača.

https://youtu.be/zq8ErbZzcbI

Opće pravilo je: ako niste sigurni u vezi s porukama koje sugeriraju blokiranje računa ili sumnjive transakcije, trebate se jednostavno prijaviti na dotični račun na uobičajeni način i provjeriti ga. Na taj način se može brzo razjasniti da su tvrdnje iznesene u e-mailovima izmišljene, prenosi Fenix magazin.

Svatko tko je otkrio je svoje podatke na stranicama za krađu identiteta trebao bi izravno promijeniti svoju lozinku za PayPal i obavijestiti svoju banku o kreditnoj kartici.

Ako su neki iznosi već terećeni, pokušajte ih podići iz banke. Ako se nastala financijska šteta ne može nadoknaditi, jedina je mogućnost prijaviti je policiji.