Mirela Holy predstavila fantasy knjigu “Kraljevstvo Onkraja”

Mirela Holy/ Izvor: D.Prša/Nacionalno

Bivša političarka Mirela Holy napisala je knjigu za djecu “Kraljevstvo Onkraja” koja je predstavljena u knjižnici “Bogdan Orgizović” u Zagrebu.

Knjiga je stilski vješto pisan fantasy roman o odrastanju, prihvaćanju sebe i tome kako biti zadovoljan u vlastitoj koži.

U razgovoru sa Mirelom Holy doznajemo da je knjigu napisala prije nekoliko godina, dok se bavila profesionalno politikom, no to je bila gruba verzija, tako da je i zaboravila na tu knjigu.

“Prošle godine jedna me kolegica, koja je pročitala knjigu, podsjetila na knjigu, doradila sam ju, korigirala, brzo sam pronašla izdavača. Knjiga govori o odrstanju, o tome kko djeca prihvaćaju u stvari odrastanje, s kakvim se sve problemima susreću tijekom odrastanja, pogotovo djeca koja su na neki način različita i ne uklapaju se u nekakve očekivane stnadarde” – kazala je Holy.

Dodala je da je knjiga namjenjena djeci tinejdžerske dobi, između i 16 godina.

Inače, Mirela Holi završila je komparativnu književnost, napisala je do sada nekoliko knjiga koje su uglavnom bile publicističke, ovo je prvi dječji roman.

Mirela Holy (1971.) , inače i bivša ministrica i nekadašnja saborska zastupnica, voditeljica je specijalističkog diplomskog studija Upravljanje poslovnim komunikacijama Veleučilišta VERN.

Poznata ponajprije po svojem političkom angažmanu – Holy je osnivačica stranke Održivi razvoj Hrvatske – ORAH, te je bila ministrica u vladi Zorana Milanovića – ona je ujedno i velika zagovornica prava LGBT osoba i prava žena. Dobitnica je Nagrade Miko Tripalo za izniman doprinos demokratizaciji društva i promociji ljudskih prava za 2012. godinu.

Objavila je dosad i ekofeministički roman mit “Apokalipsa” (1991.), monografiju “Mitski aspekti ekofeminizma” (2007.), te u koautorstvu sa Sonjom Hodak, priručnik o uspješnom planiranju projekata i komunikacije “Komunikacijske (strategije) magije” (2012.).


.