Povezite se

Zagreb

10. studenoga na Jarunu će se održati 33. Polumaratona Ivan Starek

Objavljeno

-

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je s predsjednikom AK Maksimir Antom Blažaninom i članom Izvršnog odbora AK Maksimir Andrijom Damjanovićem danas u zgradi Gradske uprave održao konferenciju za novinare da bi najavio 33. Polumaraton Ivan Starek na Jarunu, 10. studenoga sa startom  u 10:55 što će se trčati na 5, 10 i 21 kilometar.
 „Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj“, naglasio je predsjednik Blažanin pa je dodao kako se dosad prijavilo 865 natjecatelja. Andrija  Damjanović je sugrađane zamolio za razumijevanje budući će 10. studenoga, od 11:00 do 14:00 sati Jarun biti zatvoren za promet.

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba utrku organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s NZZJZ Dr. Andrija Štampar i Veleučilištem Velika Gorica, a njome se obilježava Svjetski dan trčanja i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. U promidžbi sportske rekreacije, mjera za unaprjeđenja zdravlja i kvalitete življenja sudjeluju stručnjaci Nastavnog zavoda i Veleučilišta, a svi trkači će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid. „Ovom utrkom spajamo tri stvari – sport, zdravlje i turizam“, rekao je gradonačelnik pa je pozvao  Zagrepčane  da podrže i da dođu na nedjeljnu utrku na Jarun.

Memorijal Ivan Starek  je najprije bio organiziran kao polumaraton, da bi danas to bila cjelodnevna manifestacija cestovne atletike, jedinstvena u Hrvatskoj kojom se prisjećamo legendarnog dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama i koji je nažalost prerano i neočekivano preminuo u 65. godini. Atletski klub Veteran (današnji AK Maksimir) utrku je prvi put organizirao 1987.

Nastavi pregledavati

Vijesti

Otvorena 7. po redu manifestacija ”Dani Slavonije u Zagrebu”

Published

on

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Gradonačelnik Milan Bandić je na glavnome gradskom trgu otvorio 7. Dane Slavonije u Zagrebu, sajamsku manifestaciju gospodarskoga, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera.

Na sajmu će se u 6 dana njegova trajanja predstaviti 75 proizvođača slavonskih delicija i  predmeta tradicijskih obrta koje okuplja Udruga branitelja proizvođača Panonija. Naglasak je na onima koji su u Domovinskome ratu dali veliki osobni doprinos, a nakon rata s članovima svojih obitelji i nadalje doprinose društvenoj zajednici.Slavonci su ljudi tople duše i velika srca pa su uvijek dobrodošli. Drago mi je da će naši sugrađani narednih dana uživati u bogatoj gastroponudi istočnog dijela Lijepe Naše i da nastavljamo s tradicijom pridržavajući se mjera opreza, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić je izrazio zadovoljstvo što je manifestacija usprkos aktualnoj epidemiološkoj situaciji opstala. Posebno nam zadovoljstvo pričinjava dolazak gradonačelnika i drugih visokih uzvanika, ali i veliki interes Zagrepčana za autohtonu slavonsku ponudu. Ponovo se potvrđuje da radimo dobar posao!Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje je rekao da Grad svake godine  svojim pokroviteljstvom doprinosi prezentaciji i prodaji proizvoda. Naša je zadaća da pomognemo sačuvati ovaj bogati kraj i da potičemo njegovu daljnju proizvodnju.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Geofizički odsjek: Potres u Zagrebu 2.4 po Richteru

Published

on

Seizmološka služba PMF-a izvijestila je u petak da je potres koji je večeras u 21,08 sati pogodio područje Zagreba bio jačine 2.4 stupnja po Richteru s epicentrom u blizini Gračana.

“Večeras u 21 sat i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slabi potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Gračana. Magnituda potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice”, objavila je Seizmološka služba oko 22 sata.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) ranije je izvijestio kako je Zagreb večeras pogodio potres jačine 2.0 po Richteru.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Zagrebačka uspinjača na remontu

Published

on

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Zbog redovnog servisa, zagrebačka uspinjača neće prometovati u ponedjeljak, 28. rujna od 6 do 14 sati, izvijestili su u petak iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

 

Za putovanje do Gornjeg grada, građani i posjetitelji Zagreba mogu koristiti autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg) i 150 (Tuškanac garaža – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića).

Iz ZET-a su također izvijestili da će zbog građevinskih radova na stambenim zgradama u Jurišićevoj ulici, u subotu, 26. rujna od 8 do 12 sati tramvajske linije 11,12,14 i 17 u smjeru istoka voziti obilazno preko Glavnog kolodvora.

Tramvaji će u do Trga bana Josipa Jelačića prometovati uobičajenim trasama, a zatim će skretati u Prašku ulicu te preko Glavnog kolodvora voziti do svojih krajnjih odredišta, stoji u priopćenju.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije