1. Memorijalna utrka „ Vitezovi Dalja“

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, URT „ Nexe Team“ Našice, kao inicijatora u suradnji sa PU Osječko-Baranjskom te sa partnerskim maratonskim udrugama, ” Heroji ne umiru”, ” Glasnici Istine”, ” Hrvatskim dragovoljac” organizirao je dana 01.kolovoza 1. Memorijalnu utrku „ Vitezovi Dalja „ na dionici Nemetin-Dalj u duljini od 15,4 km u čast 39-torici vitezova koji su tragično poginuli braneći Policijsku postaju Dalj.

Dalj, herojsko mjesto zbog ovog događaja prozvan je i ” Hrvatski Alamo” a 01.08.1991. godine u zgradi policijske postaje zvijerski je ubijeno dvadeset policajaca, petnaest pripadnika ZNG-a te četiri člana civilne zaštite.

Naredba je bila: „Zarobljavanja ne smije biti!“, a ono što je uslijedilo smatra se jednim od najtragičnijih dana u Domovinskom ratu.

Po iznimno teškom i sparnom vremenu 30-tak maratonaca uputilo se prema mjestu Dalj gdje su po dolasku položili vijence ispred spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja.

Uz mnogobrojne zastave koje su maratonci nosili put Dalja nalazila se i zastava općine Sunja koju je URT „ Nexe Team“ dobila u trajno vlasništvo sa ciljem promicanja herojskog mjesta Sunja, „ Malog Vukovara“.

Našim trčanjem obnovili smo sjećanje na branitelje Dalja kao i na sve druge heroje koji su dali život za našu zemlju a ujedno promičemo vrijednosti naše u druge i našeg Grada Našica jer kroz naše trčanje dajemo do znanja da žrtve domovinskog rata nikada ne smiju biti zaboravljene, ističe predsjednik URT „ Nexe Team“ Tomislav Gall.

Nakon utrke ministar unutarnjih poslova gospodin Davor Božinović maratoncima je uručio prigodne zahvalnice koje je u ime svih trkača preuzeo Tomislav Gall.